Släpa mig på en liten – Super Chariot

Super Chariot till Switch från Microids är en ny version av spelet Chariot som kom till Wii U för något år sedan. Spelet liknar till en början en klassisk 2D-plattformare där du som spelare ska ta dig genom en serie invecklade grottor.

Det som gör denna titel intressant är att du måste släpa med dig en vagn förbi alla hinder. Ibland har du nytta av vagnen då du kan stå på den för att kunna nå att hoppa till en plattform eller då du kan åka på vagnen i nedförsbackar. Andra gånger ställer kärran till problem när den rullar iväg för dig och du måste börja om från början i ett rum för att vagnen trillat ner till botten. Förutom att knuffa på vagnen kan du även fästa ett rep i den och släpa den efter dig eller fira upp den till en högre höjd.Grafiken är för det mesta ganska enkel och de mörka grottorna är dekorerade med lite sparsam växtlighet, kvarglömda verktyg och en och annan kristall som glänser i mörkret. När det bitvis är svårt att se hur långt det är till nästa plattform så är det med mening. Spelskaparna har byggt banorna kring mörker och ljus och det ibland överväldigande mörkret bidrar både med atmosfär och en känsla av mystik när en utforskar ett nytt område med hjälp av en svag ljuskälla.

Mellan banorna kan du utrusta din vagn med lite olika prylar som kan vara bra att ha och du kan välja olika utrustning beroende på banan du har framför dig. De olika banorna är stora och det krävs oftast ett antal spelomgångar innan du hittat alla undangömda skatter och hemligheter. Lägg till detta ett Speedrun-läge så finns det gott om återspelbarhet i de olika banorna.

Super Chariot har en genomtänkt spelmekanik och välbyggda banor. Det är inte så ofta en stöter på en titel som känns så här unik i en 30 år gammal genre. Att spela själv är underhållande och trevligt men när du spelar det med en kamrat i tvåspelarläget blir det en fantastisk upplevelse. Många av spelets hemligheter går bara att nå om en tar hjälp av en kamrat och även då båda två är införstådda med hur det är tänkt att vagnen ska transporteras genom ett rum kan det krävas otaliga försök där både plattformsfärdighet, logiskt tänkande och kommunikation spelarna emellan sätts på prov.

 

Genomtänkt och underhållande
Utseende
65
Personlighet
70
Slughet
90
Smidighet
70
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Lysande för två spelare
Intressant spelmekanik
Stor återspelbarhet
Negativt
Lite invecklade kontroller
74
Riktigt roligt för två spelare
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x