The Walking Dead – 400 Days

Vilka är egentligen monstren? De odöda vandrarna eller de överlevande människorna? Det är några av de frågor som The Walking Dead ställer sig, både i spel och serie.

Spelet utspelar sig som namnet antyder under 400 dagar, eller snarare inblickar under några av dem. Alla med sin egen protagonist. Precis som i de föregående fem episoderna av spelet så ställs spelaren inför olika svåra val.

Alla är välskrivna och intressanta. Problemet med formatet är att det blir så kort. Det är verkligen frågan om inblickar. Jag vill veta mer om personerna. Vad som hänt dem innan och efter. Det korta formatet gör att jag inte känner lika mycket för någon av karaktärerna som jag gjorde för Lee och Clementine. Tiden att verkligen hinna lära känna karaktärerna finns inte. Dock dras jag in i historien trotts detta.

Grafiken är precis som föregående episoder starkt inspirerade av böckernas illustrationer och det fungerar utmärkt. karaktärerna får väldigt mycket uttryck.

En fördel med att ha så många karaktärer är att det blir stor variation i vilka de är och inte fastnar i normer. Alla ges plats, unga som gamla, oavsett hudfärg eller kön.

Min favorit historia är Bonnies. Den rörde mig mer än de andra och handlar om en kvinna som håller på att försöka att både överleva katastrofen och sina problem med droger. Även de andra karaktärerna är intressanta men jag känner inte lika stark dragning till dem.

the-walking-dead-400-days-1

Spelmekaniken är identisk med föregående episoder och valen påverkar även här hur historien fortlöper. Antagligen mer här än i de övriga fem. Även här är det korta formatet bra då det ganska enkelt kommer gå att spela om det en kväll för att se andra möjliga utvägar. Vilket jag kommer göra.

Omspelbarhet
80
Karaktärer
90
Längd
40
Känsla
84
Läsarbetyg1 Rösta
65
73
Välskrivet
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x