Ubisoft seglar upp!

Ubisofts presskonferens är ganska välregisserad om än lite babblig och onyanserad. Det kompenseras dock med hjärta, smärta och framförallt några fräscha titlar. För oss som enbart väntade oss uppföljare på FarCry och Assassin’s Creed är detta mycket välkommet.

Ubisoft går ut svagt genom att tramsa kring sitt nintendosamarbete i form av Mario+Rabbids Kingdom Battle, en slags tactical adventure till Switch vars existens medvetet eller inte läckt ut tidigare.

En ny trailer visade upp till Assassin’s Creed Origins, inget oväntat. Även om trailern i sig är mäktig. Gameplaypresentationen var dock riktigt taffligt genomförd, jag tänker att det var många miljoner i intäkter som gick bort där.

Nästa lir, en apsnygg actionpackad tralier för The Crew 2 är så lång och omfattande att de flesta nog glömt vad de tittar på när själva presentationen kommer. Är det ens ett spel, eller bara en tech-demo?

Men får vi tack och lov lite kompletterande material som ger lite mer kött på benen. Men frågan är om den svarar på de mest grundläggande frågorna, vad handlar spelet om, vad är det egenligen för “Crew”? Den knackiga engelska det presenteras i gör det otydligt, men är man nyfiken får man försöka joina betan eller dra ner demon när det kommer.

Mer tydligt är dock South Park: The Fractured But Whole som det talats om länge. Nu ser det ut att komma i oktober.

Det som dock inte talats om tidigare är att det tycks komma ett kompletterande telefonbaserat kortspel.

Sedan blir jag överraskad, för Ubisoft Singapore tycks ha filat på något mycket intressant. Skulls & Bones tycks nämligen inte bara vara ett snyggt piratspel, utan även ett multiplayer i 5vs5.

Vi får hoppas att det inte går samma öde till mötes som For Honour med sin kritiserade multiplayerhantering. Verkligen, för det här vill jag uppleva på samma sätt som det säljs in.

Vi bjöds på något som skulle föreställa skönsång från Just Dance 2018. Det var väl sådär.

Starlink : Battle for Atlas där dina barndomsminnen ska stimuleras genom att du får bygga egna rymdskepp och kriga runt gav inte heller nåt vidare intryck.

Steep visar upp sin första expansion, även om det handlingsmässigt går utför så gör inte det bildligt.

Inte heller i FarCry5 går det utför. Ingen nyhet att man ska panga kristna tokfundamentalister i Montana. Men vi fick se lite godis inifrån spelet.

Beyond Good & Evil 2 fläskar vidare i sin monkeybusiness ute i rymden. Jag signar upp för Space Monkey Program vilken dag som helst.

Avslutningsvis måste jag säga att Ubisoft levererar mer än jag väntade mig. De tycks ha insett att deras utmjölkade titlar inte bara behöver en ordentlig omarbetning, utan att de även behöver utöka sin portfölj med spel. De som för några år sedan påstod att Ubisoft är ett spelhus på dekis fick lätt äta upp detta igår.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x