Vilken Coronastrategi väljer du?

Sedan mitten av mars har Folkhälsomyndighetens rekommendationer lett till att vi alla har restriktioner i våra liv. Vi reser betydligt mindre, vi är många som jobbar hemifrån och vi har färre alternativ när det kommer till underhållning i vardagen. Jag gissar att det för er, precis som för mig, har inneburit mer tid för spel. Oavsett vårkänslor, dagens Tegnell eller er hemkommuns senaste presskonferens så vet vi att xboxen, datorn eller brädspelet finns där. Så hur ser er strategi ut? Nedan kommer några förslag på ingångar…

Grind it out – Mertiden ger dig äntligen en möjlighet att maxa! Nu kan du äntligen ta upp kampen med sommarlediga kids tidsövertag och komma ikapp. Kanske vill du hinna med att hämta hem de sista skinsen i Battlefield V, kanske vill du ta dig an den där infrastrukturförändringen i din miljonstad i Cities Skylines. Oavsett vilket så har du tid att tillgå, och det innebär att snygga till hur ditt spelande jag ser ut när du kommer ut på andra sidan.

Trial and error – Favoritspelen har spelats i den mån ditt psyke orkat med, så nu handlar det om att ge sig på andrasorteringen. Dra fram lådan under sängen där dina gamla ospelade skelett ligger begravda och kasta dig med förbundna ögon över dem. Hur bra var egentligen Telltales Jurassic Park? Var det bara jag som tyckte kontrollerna var ohjälpligt dåliga i Fable? Dead or Alive och Tekken har väl fortfarande levande communitys även ett par spel tillbaka? Vem vet, kanske hittar du ett nytt favoritspel, där i högen av livets ospelade möjligheter.

Better safe than sorry – Här tar du inte ut svängarna. Du fortsätter spela CS:Go, Dota 2 och GTA V, som om det vore… ja, 2012, 2010 eller 2014. Då fanns ju inte ens Corona! Så det måste vara rätt. Och vem kan säga att du har fel när spelen äger på Steam just nu. Trots allt så vet vi ju inte hur lång tid vi har kvar, nu mer än någonsin handlar det väl om att lägga sin tid på rätt spel?

Social distancing – Vadå spela? Jag tänker inte utsätta mina tangenter, kort eller knappar för mina möjligt Coronadrabbade labbar. Datorn är i karantän under väl tillsluten plasttäckning!

Själv inledde jag med galen Destiny 2-grind, men har nu helt övergått till lite långsammare men härliga spel såsom Two Point Hospital, Sea of Thieves och Jurassic World Evolution. Och ej att förglömma, Graveyard Keeper. Tipsa gärna om era strategier ochh guldkorn som grävs fram under Coronans skinande möjligheter.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x