Warhammer 40k levlar upp till nionde upplagan

Det som nu är världens största figurspel föddes redan 1987 och firade 40 år med sin omtalade åttonde utgåva 2017, som vi spelat flera partier av här på Spelkult. Det blev den mest uppskattade och sålda upplagan av figurspelet någonsin och var en av de faktorer som troligtvis bidrog mest till att Games Workshop presterade bäst av alla bolag på Londonbörsen det året.

Spola fram tre år och vi möts nu av en nionde utgåva kanske lite väl tidigt, men av allt att döma så ser också regelförändringarna ut att vara mindre iterationer till skillnad från den totala omskrivning av reglerna som föranledde åttonde utgåvan. Därför är alla gamla codexar fortfarande giltiga och vi slipper använda temporära övergångsregler för de flesta arméer innan alla får nya codexar.

Vi har tyvärr inte kommit över regelböckerna än, men Games Workshop har själva listat de nio punkter de anser sig vara de viktigaste förändringarna i reglerna.

1- Polering

Games Wokshop menar att detta är den mest polerade utgåvan någonsin. De har ansträngt sig för att förtydliga och förenkla alla regler de sedan tidigare märkt skapat problem.

2 narrative play

2- Crusade-systemet

Crusadesystemet är byggt för narrativt, icke tävlingsinriktat, spelande. Där man under en kampanjs gång kan bygga upp arméer, få erfarenhet och även skador.

3 more command points

3- Fler Command Points

Tvärtom mot hur åttonde utgåvan fungerar börjar alla med ett stort antal Command Points och det kostar Command Points att lägga till detachments, istället för att de generarar Command Points.

4 tanks are op

4- Steel Behemoths

Stridsvagnar kan inte längre låsas upp i närstrid av mindre enheter, för att förhindra dem att skjuta.

5 terrain

5- Bättre skydd

Terräng- och skyddsystemet är ombyggt från grunden och skall vara mer effektivt.

6 more sizes of games

6- Stöd olika spelstorlekar

Nionde utgåvan stödjer och skalar bättre med större och mindre matcher än 2000 poäng än tidigare.

7 new reserve rules

7- Reserver

Reservreglerna har skrivits om och du kan komma in från valfri sida av spelplanen.

8 big guns

8- Explosioner

Blastvapen gör automatiskt skada på fler fiender.

9 aur rules

9- Flygande enheter

Flygande enheter behöver inte längre oroa sig för att flyga av brädet utan kan återkomma till matchen. De kan även göra strafing runs och miniatyrer under enheten skall hanteras bättre.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x