Beast Board game

BEAST | Maffigt svenskt brädspel på Kickstarter

Jag träffar personerna bakom Studio Midhall som smitt klingan sylvass på sin Kickstarter för sitt brädspel Beast.

Det är ett av de snyggaste brädspelen på Kickstarter i år tycker jag och vi hoppas att vi får se det här sjösatt i fysisk form. Studio Midhall är en Malmöbaserad spelstudio och består av bröderna Aron och Elon Midhall samt Assar Pettersson. De har arbetat flera år med att utforma både själva spelet och allt grafiskt material. Aron Midhall är konstnären bakom allt artwork. Influenser tycks komma från Dark Souls-estetiken och low/dark fantasy.

I intervjun förklarar de hur man spelar, men i korthet går Beast ut på att en spelare är besten (det finns flera olika) som härjar runt i en mörk fantasyvärld och de andra spelarna är jägare som måste skydda befolkningen i landskapets byar. Jägarna vet inte var besten befinner sig men de kan hitta spår här och var där besten har varit.

Hör dem berätta om hur processen gått till, hur man har tålamod med ett flerårigt debutprojekt och givetvis lite om hur man spelar Beast.

Beast
Kategori:
Brädspel
Antal spelare:
2-4
Speltid
30 min/spelare
Ålder:
14+
Spelskapare:
Studio Midhall
Förväntad release
2022
Prenumerera
Meddelande om
guest

5 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
karin gerhardsson

Hejsan
När kan man köpa beast ? Och vad blir priset ?

Ylva Setterby

Och var kan man köpa det?

Murdock

Jag hade ju älskat om spelet varit på svenska för att få barnen ännu mer engagerande och så att dom kan läsa sina egna kort/regler osv

5
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x