Dual Universe tar trenden att ta betalt för ofärdiga spel ett steg längre

Det har länge varit en elak trend att ta betalt för att låta spelarna betatesta spelet. Man kallar det “early access” och kan på så vis få in kapital redan innan spelet blivit klart och kan säljas normalt.

Dual Universe tar trenden ett steg längre genom att även ta ut en månadsavgift redan under betan.

Spelet har varit under utveckling i sex år efter ett koncept som Jean-Christophe Baillie påståtts mynta redan 2011. Men det var först i och med Kickstarterkampanjen 2016 och starten för det öppna alpha-testandet 2017 som bolaget Novaquark började ta betalt för spelet.

12-400 euro under Kickstartern och 60, 120 eller 180 euro för de som backat efteråt. Men detta erbjudande tycker nu Novaquark var för generöst.

Alphan planeras nämligen övergå till en betafas den 27 augusti och i och med det så kommer alla nya spelare att istället tvingas betala en månadsavgift redan under betatestandet om de vill vara med och spela.

3 months$20.97
6 months$38.45
12 months$69.90

Finns det då längre något incitament kvar att alls göra klart spelet kan man undra?

Vad tycker ni?

Hur ställer ni er själva till denna förhandsmani som råder inom spelkulturen? Är det cyniskt av spelbolagen att ta betalt för ofärdiga spel eller bara smart finansiering av spel som kanske aldrig annars fått se dagens ljus?

Var går gränsen för vad och hur ni skulle vara beredda att betala för en “early access”?

Svara i vår enkät.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x