E3 = Digital overload 2

I gårdagens sammanfattning från E3:s första dag fabulerade jag lite kring mättnaden som uppstår kring alla dessa presskonferenser och pepprandet av speldemos från diverse studios och utgivare.  Följande dag var minst lika fullspäckad och frågan är om något lyckas bryta igenom mediebruset så som Fallout4 lyckades igår?

Först ut på nattens småtimmar höll Sony sin “media brief”. Jag kan inte säga att jag är jätteimponerad även om fansen säkert uppskattar uppföljare av både Final Fantasy, Hitman, Street Fighter, Uncharted och Shenmue. Intrassantare är då kanske companion-strosaren The Last Guardian vars trailer ger mig samma murriga magkänsla som Brothers: A tale of two sons och Never Alone. Men istället för en mysig liten companion verkar du ha en gigantisk Simurgh som skyddsängel. Vackert!

Demon för Horizon: Zero Dawn var ju också vacker att se på, med postapokalyptiska vyer som får the Last of us att krypa in i skamvrån. Men tyvärr är det en överhängande chans att spelet snarare är en tråkig uppdragsbaserad open roaming värld än en vacker dystopi. Den tål dock att bevaka i framtiden.

Men framförallt ska jag bevaka No Man´s Sky, en avskalad men inte desto mindre imponerande rymd-roamer med enorma proportioner. En sandbox-rymdstrategi-utforskar-pangpangare där ALLT är förstörbart. Allt! Och jag känner för att ha sönder det! :)

Därefter följde Nintendos visning. Men med handen på hjärtat… vem bryr sig?
Eller jo, det var lite intensivt på Twitter när Xenoblade Chronicles X presenterades, men det dog snabbt för alla papporna som uppmärksammade det klippet var tvungna att gå och säga till sina barn att det var dags att sluta spela Super Mario.

Square Enix var det väl däremot fler som höll andan inför. Jag vet dock inte om de dött av syrebrist för inte heller här var det särskilt mycket nytt under solen. Just Cause 3, Kingdom Hearts 3, Rise of the Tomb Rider och Deus Ex försöker sig på revivals, men det var bara Nier 2 som skapade storm på Twitter. Nier? Jag kanske får skämmas nu, men jag har inte hört talas om det. Jag har lite hemläxa att göra. Sablar Square Enix, var det allt du kunde ge mig? Hemläxa?!!

Till sist var det väl det genomdrag jag var mest undrande inför. PC-Gamer och AMD har nämligen tagit initiativ till en PC-konferens. För mig är det nästan som att utannonsera att man ska ha en presskonferens om “bilar” eftersom plattformen har så stora möjligheter. Men återigen peppras vi med tvåor. Blood Bowl 2, Killing Floor 2 och Rising Storm 2 Vietnam får mig att fundera på om det inte är dags att dra mitt strå till stacken och rycka ut grafikkortet ur datorn för att minska västvärldens energiförbrukning. Deus Ex 4 som dykt upp under tidigare konferenser känns inte heller som ett nöjesfält ur detta perspektiv. Det fortsätter så här i evinnerlighet och enda undantaget som får mig att höja ögonbrynen är Total War: Warhammer, men det är nog bara för att jag nött den serien i förbannelse och imponeras över hur mycket video man kan visa utan att ha med någon info om det spel man faktiskt försöker promota.

Då är de nytänkande koncepten intressantare. Star Citizen gav oss en behind the scene – sneak peak och trots att jag skippat att nämna en hel del titlar så vill jag nog påstå att det är det enda PC-exklusiva som finns att se fram emot om man ska tro E3.

Lite deprimerande faktiskt.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x