Jump – Spotiflix för dataspel

Det har varit en tidsfråga innan det skulle dyka upp renodlade och funktionsdugliga “videogame on-demand“-tjänster i samma anda som vi vant oss vid kring film/TV-serier och musik. Nåja, idén är inte på något sätt ny, men nu har en öppen beta varit igång för Jump ett tag och det visar sig, till skillnad från de flesta andra försökt till, finnas visst potential, särskilt som klienten finns till PC, Mac & Linux och dessutom stöder både Rift och Vive VR enheter.

Det något sparsmakade biblioteket av indiespel som är tillgängligt i betan rinner som vattnet tack vare deras så kallade “HyperJump technology” som kort sagt tycks innebära att spelen processas hos dem och därmed innebär att du inte installerar något annat än deras klient.

Betan är öppen några få dagar till för den nyfikne och efter det tycks den månatliga prislappen ligga på ca 10 USD i månaden. Vid releasen är det utlovat att mellan 60-100 spel ska finnas tillgängliga och därefter ska det släppas mellan 6-10 nya titlar varje månad.
Att man lovar utlova detta ständiga tillflöde beror säkerligen på att man har byggt en ersättningsmodell som ska uppmuntra indieutvecklare att, efter viss kvalitetssäkring och selektering, distribuera sina spel här genom då de spel som spelas mest också bär en större del av ersättningskakan. Lite som Spotifys grundtanke alltså, men exakt hur återstår att se.

För den som inte vill eller hinner kolla in betan de närmaste dagarna så kommer en 14-dagars gratis provperiod erbjudas.

https://playonjump.com/

Prenumerera
Meddelande om
guest

2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
augustjanse

En sån här modell förutsätter ju att man har något intresse av att spela spelen, och inte bara köpa dem…

Frank Isaksson

Ja, raka motsatsen till oss som sitter och köper en massa skit på sommarrean som vi aldrig startar. :)

Tänker att det kanske blir samma känsla som när man bokmärker en bra film på ex. Netflix. Risken finns alltid att den försvinner innan du hinner se den. Men troligtvis ger du dig på den inom sinom tid?!

2
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x