Recension: Seasons After Fall

Stil
90
Innehåll
90
Känsla
85
Variation
75
Bra
Vackert
Mysighetsfaktorn
Musiken
Mindre bra
Vilse ibland
85
Rävmys

Den vilda räven kunde aldrig ha anat vad som låg framför honom när han kom in i den mystiska skogen där väktarna vilar. Men nu är han plötsligt på ett äventyr större än han själv, med något nytt i sig och på jakt efter förmåga att kontrollera årstiderna.

Seasons After Fall är ett fint litet pussel och platformsspel skapat av franska indiestudion Swing Swing Submarine.  Spelet kan bäst benämnas som mysigt, allt från den vackra grafiken, till skådespelarnas röster ger en gemytlig känsla i kroppen.

I Seasons After Fall kontrollerar spelaren en liten ande som tagit boning i en räv. Det gäller sedan att hitta årstidernas väktare för att kunna få förmågan att ändra årstid för att lösa pusslen. Det finns inga fiender att bekämpa i spelet utan fokuset ligger helt på utforskande och problemlösning. Det är en stor fördel då jag tror att spelet hade förlorat på någon form av fiender. I stället så hänger allt på att fundera ut vilken årstid som behövs för att komma vidare i skogen. På hösten slår svamparna ut, på våren är vattentrycket högre i de små gejsrarna och på vintern fryser allt.

Grafiken är fantastiskt vacker och handmålad, det passar utmärkt för spelets tema.  Färgerna anpassar sig även efter vilken årstid det är så det märks att det lagts mycket tid på att få spelet så fint som det är. Räven är otroligt gullig, både hur den är målad, animerad och ljuden. Det gör att jag blir ännu mer indragen i spelet då jag vill att det ska gå bra för det lilla livet.

Ljudbilden överlag är även den underbar. Musiken är välkomponerad och passar spelets känsla. Röstskådespelarna, åtminstone de engelsktalande, är duktiga och med fina, passande röster som jag tycker om att lyssna på. En av röstskådespelarna, den jag tycker mest om kan höras i trailern nedan.

Det enda jag kan säga som något negativt är att man i bland kan hamna vilse, både vart räven behöver gå och vad som ska göras.  Dessutom kan det  i bland bli miss i hoppen från plattformarna, men eftersom det inte går att dö så är det oftast bara att gå tillbaka lite och göra om.

Så sammanfattningsvis, ett välkomponerat spel vars olika element höjer varandra. Både i form av ljud, musik, grafik och story. Perfekt att plocka fram när det är grått och kallt ut. Ett spel att kombinera med en filt och en varm kopp te.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x