Recension: Arcadia Fallen

Läsarbetyg2 Betygsätt
57
60

Den unga alkemistlärlingen hade inga planer på att hamna mitt i ett äventyr. Men efter en nära dödenupplevelse finner hen sig nu sammanlänkad med en märklig ande. Dessutom dyker även ett gäng nya personer upp i den lilla byn. Kommer alkemisten finna nya vänner? Kunna hindra demonerna att besätta fler människor? Kommer det kanske till och med sluta i kärlek?

Arcadia Fallen är en visuell novell i en ganska standard fantasysetting. Det finns magi, älvor, andar och demoner. Spelaren tar sig an rollen som en alkemistlärling, med några få möjligheter att ändra sitt utseende. Det går även att välja mellan att spela man, kvinna och ickebinär. Vilket känns bra i ett spel som hårt trycker på sin hbtqai-inkludering.

Karaktärskapandet i Arcadia fallen

Som i de flesta spel av den här typen går det även att dejta flera av karaktärerna. En stoisk riddare, en entusiastisk forskare, en mystisk person från riket under marken samt en laglös charmig magiker. Tyvärr är inte den enda ickebinära karaktären en av de dejtbara. Vilket är synd. Quinn som hen heter var en av de bästa sakerna med spelet. Jag hade velat spendera hela spelet i hens mysiga blomaffär.

Dessutom tycker jag det är tråkigt att när man erkänt känslor för en karaktär försvinner möjligheten att utveckla romantik med de andra. Jag hade gärna velat kunna spela polyamorös och ha flirtiga konversationer med flera.

Jag vill gilla det här spelet, men tyvärr gör jag inte det. Det finns några saker som gjorde att jag faktiskt orkade spela klart det. Grafiken är fin, karaktärerna är för det mesta charmiga och röstskådespeleri är bra. För att utföra alkemi startas ett pussel. Det är inte ett särskilt svårt men ger variation.

Minispel för alkemi

Men själva storyn är inget jag imponeras av, men i sin tur är jag inte överförtjust i vanlig fantasy. Problemet ligger nog snarare i ett ojämnt tempo. I början tar det mesta tid. Mysterier börjar nystas upp, men slutet går snabbt och för att lösa den stora konflikten krävs inte ens ett pussel som det görs för mindre konflikter.

Det finns dock två saker som jag ser som större problem. Det första är att händelser inte verkar följa en kronologi. Jag kan gå på krogen med en av mina nyfunna vänner på kvällen och sen spela att jag går till skogen med en annan under dagen. Det sker dock under samma dygn.

Det blir också lite för puttenuttigt. Ens nya gäng blir lite för snabbt vänner med varandra och pratar på ett sätt jag inte finner realistiskt. De konflikter som borde finnas mellan de olika personligheterna försvinner. Det blir lite för tillrättalagt för min smak.

Två av karaktärerna man kan lära känna

Sammanfattningsvis är det här ändå ett ganska trevligt spel, som tyvärr blir lite för puttenuttigt och ojämnt i tempo. Charmigt, fint med en mångfald av karaktärer men lite förutsägbart och utan något som verkligen överraskar mig. För någon annan tror jag dock att det här kan vara en riktigt trevlig upplevelse.

Arcadia Fallen
Läsarbetyg2 Betygsätt
57
Positivt
Fin grafik
Bra röstskådespeleri
Mångfald
Charmigt
Negativt
Ojämnt tempo
För puttenuttigt
Ojämnt tempo
Förutsägbart
Att man inte kan dejta mer än en person åt gången
60
Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Maria

Tack för bra recension! Jag har sneglat lite på det här spelet, men jag lägger nog inte tid och pengar på det.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x