Recension: Secrets of the Maw – The Depths

På skeppet the Maw finns det ett antal barn som helst vill undgå ett hemskt öde. I Little Nightmares fick spelaren ta kontroll över den regnrockslädda Six men nu är det ett nytt barn som ska följas. The Runaway Kid kallas han och även han söker en väg ut.

Secrets of the Maw är en expansion till Little Nightmares som jag tidigare skrivit om här på Spelkult. I expansionen får vi följa ett nytt barn och expansionen är uppdelad i tre episoder. Den första har redan kommit ut och de resterande två ska komma i November samt Januari.

Den första delen, som den här recensionen handlar om, kallas för The Depths. The Kid är långt nere under däck, där vatten kan pumpas in eller ut. Skurken i den här episoden kallas för the Granny och hon är det jag hittills tyckt är läskigast. Det som gör att jag tycker hon är mer obehaglig än något i huvudspelet är hur hon beter sig. Hon gömmer sig under vattnet, nere i djupet. Plötsligt kommer en blek läskig hand upp och drar ner the Kid. Hotet från något läskigt i djupa vatten kan jag känna även i verkligheten.

Det är ett kort avsnitt, det tog nog ungefär en timme för mig att klara det. Det löser inte heller det problem jag kände inför huvudspelet, att något saknades i historian. Än känner jag mig inte nöjd. Tyvärr.

Jag har fortfarande probblem med platformen i 3D. Speciellt på ett ställe dog jag flera gånger och blev frustrerad för att jag inte kunde läsa av djupet ordentligt.  Det drog ner den genomgående känslan.

Fortfarande är både ljud och grafik underbara. Ljudet ger en läskigare stämning och grafiken känns fortfarande som om jag är i ett väldigt läskigt dockskåp.

Jag vill lyfta en liten detalj som gör att spelaren kan känna sig som en liten person i en stor värld, nämligen känslan av tyngd. Det finns när man skruvar på rattar för att höja och sänka vattennivån. Främst kände jag det när jag skulle välta en planka.  Även om det inte var på riktigt fick jag minnen från när jag var barn och försökte välta tunga saker.

Av vad jag sett från the Depths kan jag verkligen rekommendera Secrets of the Maw till alla som gillade Little Nightmares även om det fortfarande finns små problem och känslan av att något saknas för att spelet ska bli helt fullständigt.  Det är mer av samma, men när det man får mer av är till största delen bra klagar inte jag.

Recension: Secrets of the Maw – The Depths
Utseende
90
Personlighet
80
Smidighet
60
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Ljudbilden och grafiken
Känslan av att vara liten
Monstret
Negativt
Problem att känna av djup
Något saknas fortfarande
Kort
77
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x