Relic knäcks av ivriga spelare

In Soviet Russia the Open Beta plays you!

Den kanadensiska spelutvecklaren Relic har återuppstått igen, som en fågel fenix. Det är inte första gången de fått genomgå konkurs och uppköp. Från att ha flytt ett döende Sierra efter Homeworld, till THQ:s käftar för 10 miljoner dollar har de nu återigen blivit uppköpta efter THQ:s konkurs, där Sega drog det längsta strået i vintras för 27 miljoner dollar. Det ska bli intressant att se hur Sega hanterar denna strategispelsveteran.

Under tiden fortsatte de arbeta på uppföljaren till deras andravärldskrigs-RTS Company of Heroes, som nu nått öppen beta. Spelkult har naturligtvis hållit koll på titeln redan under den slutna betatestningen och jag kan varmt rekommendera det för de som gillade förra spelets upplägg.

Grafikmotorn har inga stora förändringar, men det har tillkommit en handfull nya spelmoment där ett av de mest påtagliga är snön. Här är snön verkligen ett spelmoment att bry sig om mer än bara extra visuellt lull-lull. Varje enhet har en temperaturmätare och trupper får bygga lägereldar för att värma sig. Stundtals inträffar snöstormar som slår ut många sinnen, men också påskyndar nedkylningsförloppet. Förstörelsemotorn har utökats till att även innefatta is och framför allt is på sjöar, så att pansarvagnar och andra enheter kan bli nedskjutna genom isen om de inte ser upp. Högst underhållande och rätt uppfriskande spelgrepp.

I övrigt är Ryssarna den stora nya spelbara armén i nya spelet, som förlitar sig på tidigt och billigt manskap, medan tyskarna har dyrare och mer specialiserade enheter. Andra nyheter är ett bestående nivåträd av förmågor och befälhavare, som upplåses efter att spela och vinna fler matcher. En tilltag som känns på populärt just nu i andra krigsspel.

Vill du prova själv, har en öppen beta börjat i dag efter att Relics sajt dog av trycket då de försökte öppna redan under gårdagen. De lovar dock vara på benen igen under dagen.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x