SimCity kastas ut till hundarna!

Kanske inte jättefiffigt att påminna alla om vilken massiv releaseflopp SimCity var förra året?!

Den massiva kritiken, som främst gällde avsaknaden av möjlighet att kunna spela utan att vara uppkopplad mot deras centrala servrar, gjorde att det omöjliga hände…
Trots sin trogna spelarskara, nämligen världens alla stadsbyggarjunkies, så floppade spelet!

Nu verkar Maxis återigen vara i blåsväder genom att repetera gamla misstag och släppa en produkt (The Sims 4) som inte innehållsmässigt motsvarar förväntningarna som byggts upp från tidigare titlar.

The Sims har ju som bekant tagit över positionen som Maxis flaggskepp och det blir tydligt att man gör allt för att bygga upp förväntningarna på serien genom att bland annat ge bort The Sims 2 med alla 18 expansioner och prylpaket.

Påståendet att det var “omöjligt” att införa offlineläget visade sig vara skitsnack, för i ett försök att blidka fansen (eller snarare kunderna, för piskan skrek ett tag i desperat dåliga försäljningssiffror) så kom funktionen efter något år, tätt följt av en kraftig prissänkning av spelet. För ca 150 pix kan man nämligen inhandla denna generations bästa stadsbyggarspel!
Där var min recension i en mening, men jag fuskar och kompletterar, för från minnet vill jag påstå att det enda som var dåligt vid releasen var de små stadskartorna samt strulet som kom av det påtvingade online-läget.

Hur påminns vi nu då om denna releaseflopp? Jo, lagom till releasen av Sims4 så släpps en gratis “trial” på Origin. Ironiskt nog är den begränsad till offlineläget (tillåt mig le!) och på detta är det inte alla kartorna man kan bygga. Dock sparas dina städer om du skulle få torska dit och vilja fortsätta utveckla dina städer/regioner efter de futtiga 4 timmarnas testtid.

Så nu, mina vänner med stadsbyggarvisioner, har ni ingen ursäkt att ducka spelet, åtminstone inte under 4 trevliga timmar.
Erbjudandet med nedladdningslänkar och förtydligande texter går att nå från:
http://www.simcity.com/

Screenshot: Electronic Arts

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x