Motiv: Parmiddagen - Sanna Sundqvist,Alexej Manvelov, Fredrik Lundqvist, Sandra Stojiljkovic, Ulf Rönnerstrand och Magdalena In de Betou Program: Parmiddagen Foto: Stina Gullander

Sveriges radio släpper lajv i samband med radioteater

Sveriges Radios nya dramaserie Parmiddagen är en lajvinspirerad radioteater. Historien kretsar kring tre par som har bestämt sig för att fira nyårsafton ihop.  Som väntat kommer det inte bli som de hoppats, med underliggande intriger och alkohol.

Malin Axelsson är konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama och är även huvudförfattare och regissör för serien.  Hon beskriver serien såhär.

– Vi har skrattat mycket när vi skapat den här serien, det är mycket snusk och vardaglig igenkänning, men det handlar kanske egentligen om livsval och om upptäckten av att den du egentligen vill vara inte stämmer överens med den du blev.

Manuset är skrivit med en ramberättelse för varje avsnitt, men både rollerna och dialogen har improviserats fram av skådespelarna och där ser vi alltså lajvinspirationen. Inspelningen har skett i en vanlig lägenhet i stället för en studio.

Sveriges Radio släpper i samband med serien också ett specialskrivet lajv av spelkonstruktören Anna-Karin Linder. Det rikta sig inte bara till de som redan lajvar utan också till människor som lyssnat på Parmiddagen och vill få mer spänning på sina egna.

Samtliga sex avsnitt av Parmiddagen släpps i appen Sveriges Radio Play på nyårsafton lördag 31 december kl. 08.00. Dramaserien sänds i P1 med start måndag 2 januari kl. 20.03-20.35

Foto: Stina Gullander

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x