Sveroks Riksmöte 2013
Sveroks Riksmöte 2013

Sveroks riksmöte 2013

Sveroks riksmöte är just nu i denna stund i sin upplösning. Förbundet ska i år arbeta mycket för jämställdhet, likabehandling, barn och ungdomar.

Projekt Leia kommer bli en egen arbetsgrupp. I stället för bara ett projekt som nu. det innebär att Leia har större chanser att leva vidare och vara en bra plattform för att unga tjejer ska våga ta plats inom spelkulturen.

E-sportssattsningen fortsätter men i år blir det även satsning på lajv och bland annat lajv i skolan.

På tal om spelkultur så har det även tagits en del debatter om huruvida spel är kultur eller om spel är idrott/sport, om det ena utesluter det andra. Det kommer sättas grupper för att utreda just de här ämnena. För att spel ska ses som något att ta på allvar i många olika delar av samhället. Något viktigt för oss, både så som e-sport, kortspel och figurspel som en sport att tävla i så finns det även de grenar hos spelhobbyn som borde ta sin plats bredvid operan som “finkultur.” Att Sverok arbetar för det här gör mig glad.

1436407

Rebecka Prentell sitter tredje året som förbundsordförande. Alexander Hallberg blev vald till vice förbundsordförande

Övriga ledamöter är
Elaine Boström
Andreas Bogatchi
Charles Metzma
Chris Jonason
Linnea Risinger
Emil Forslund

Jag tror på ett fantastiskt nytt år för Sverok och lägger hela mitt förtroende till dessa människor.

Prenumerera
Meddelande om
guest

2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Lena

Tråkigt att vi verkar tappa vår själ. Stor överrepresentation av vänster-lajvare på RM samtidigt som e-sportare av olika slag lyste med sin frånvaro. 8% röstande är inte mycket till demokrati.

Johanna

Men är det verkligen att tappa sin själ? Nog önskar jag fler e-sportare, men det behövs konkreta förslag för att få dit dem.

2
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x