Ta tempen på Star Citizen efter 7 års utveckling i veckans gratisflygning

Flyg med Spelkult och testa själva på senaste iterationen av Star Citizen i denna veckas Freeflight. Star Citizen är gratis att spela fram till den 3 november för att fira version 3.7, även för de som inte backat spelet.

Mycket kan sägas om Chris Roberts långdragna livsprojekt Star Citizen, och efter att ha slagit rekordet för största gräsrotsfinansieringen av ett spel med över 2 miljarder i svenska kronor och samtidigt närma sig åtta års aktiv utveckling med bara en alpha-version att visa upp, så är det inte konstigt att spelet väcker känslor och åsikter.

Nyheterna i alpha version 3.7

Nu har ni chansen att prova på spelet själva. Vi bjuder in tappra alpha-pionjärer till vår Discord, för att spela tillsammans och dela tips, tricks och reflektioner på spelets nuvarande skick. De största nyheterna i patch 3.7 är maskinellt genererade grottsystem, möjligheten att skörda frukter, dela uppdrag, hyra skepp samt bryta mineraler även utan skepp med ett handverktyg.

Men är ni nya så finns det troligtvis mycket mer att utforska än nya grottor och frukter, så följande checklista kan vara till nytta.

När ni sedan tröttnat på sightseeing och shopping, så kan det vara dags att göra lite uppdrag för att tjäna pengar. Där hittar ni olika “contracts”, under er mobiglass, som varierar på var ni befinner er, er laglydighet och vad som händer. Se en kort introduktion i filmklippet nedanför.

Men det finns även personer som delar ut lite mer personliga uppdrag och dessa är utspridda på olika platser i galaxen.

Så här kommer ni igång

Se gärna igenom tutorialen i klippen ovan, men hoppa över första avsnittet då det mest handlar om hur ni registerar och köpet ett eget startskepp, vilket ni inte behöver under gratisveckan.

När ni registrerar ert konto kan ni ange vår kod STAR-BC5N-2WH9 för att starta med 5 000 extra krediter och ge oss lite perks i spelet.

Vi har samlat de viktigaste starttangenterna att hålla koll på i bilden nedanför.

Även om ni är vana PC-spelare med WASD är det ändå vissa saker som kan vara förvirrande till en början. Mushjulet reglerar gånghastigheten. Y är en måstetangent för att snabbt ta dig ur en säng, gå upp från en bänk, stol eller pilotsäte. R är en annan ovärderlig snabbtangent för att aktivera allt som krävs på ett skepp för att starta det. T tänder ficklampan på din hjälm eller strålkastarna på skeppet. Precis som att SPACE används för att hoppa används det även för att åka uppåt med skepp, så det är den tangenten du lyfter med och CTRL tar dig nedåt.

Men viktigaste tangenten av alla är “F“. Håll inne “F” för att interagera med föremål och få upp detaljmenyer för knappar, konsoler, dörrar, personer samt val för att prata, plocka upp, stuva undan och studera föremål.

Snabbklickar ni bara “F” utan att hålla inne tangenten, så väljer ni automatiskt det översta valet, som också lägligt nog skall vara det vanligaste valet.

Planerar Quantum-rutt gör ni genom att först markera och välja rutten i er mobiglass, sedan rikta skeppet mot punkten och först trycka kort på B för att beräkna Quantumhoppet, sedan hålla in B för att genomföra hoppet.

Men de följande delarna av tutorialen ovan går igenom de bitarna i bättre detalj.

Fly casual!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x