The Lord of the Rings: The Card Game – Reviderad grundbox (2022)

Titel:
The Lord of the Rings: The Card Game – Revised Core Set (2022)
Antal Spelare:
1-4
Svårighetsgran enligt BGG:
3/5
Utgivare:
Fantasy Flight Games
Utgivningsår:
2022
Our Score
87

Nyligen släppte Fantasy Flight Games en reviderad upplaga av sitt omtyckta samarbetskortspel Lord of the rings – The Card Game.

Spelet släpptes i original 2011 och Fantasy Flight har sedan dess pumpat ut en oändlig mängd expansioner. Det här spelet var deras första av den typen de kallar “Living card game” (LCG). Nej, korten är inte levande som Harry Pottertavlorna på Hogwarts. Den levande aspekten är att man kan bygga sin karaktärskortlek själv under vissa ordnade former och att det släpps nya scenario och karaktärer, som vi sett i andra av deras levande spel. Man har med dessa levande kortspel inga “booster packs” som många tycker kostar skjortan i längden, och har då istället infört andra typer av expansioner som inte är gratis de heller i och för sig. Men när man köper expansioner får man i alla fall inte 90% kort man redan har. Jag gillar LCG det är mer logiskt, inte så uppenbart girigt av tillverkaren.

Vad som skiljer detta spel från första utgåvan är att det finns tillräckligt med kortlekar för att spela upp till 4 personer. I första utgåvan kunde du bara spela 2 spelare.Den här reviderad grundboxen innehåller fyra aspektkortlekar som i sin tur har ett flertal karaktärer.

  • Leadership Deck – Aragorn, Théodred, Glóin
  • Tactics Deck – Gimli, Legolas, Thalin
  • Spirit Deck – Éowyn, Eleanor, Dúnhere
  • Lore Deck – Denethor, Glorfindel, Beravor

Det finns också ett par nya kort i nya utgåvan, bland annat kampanjkort.

Har du redan den första utgåvan av spelet så kan du ladda ner och skriva ut dessa nya kort från Fantasy Flights hemsida. En schysst gest att inte verka girig och tvinga dig köpa nytt bara för ett fåtal korts skull.

Lord of the Rings The card game är ett samarbetsspel där du i stora drag där era karaktärer följer en story genom en kampanj och möter allehanda hot och tuffa strider. Det här spelet har ett rykte om sig att vara svårt. Det är med andra ord inte bara att åka med i storyn. Det gäller att kämpa för sin överlevnad. Det räcker dock att endast en spelare överlever för att man ska klara ett scenario.

Själva den fysiska lådan och innehållet samt korten är top notch som vanligt från Fantasy Flight Games. Korten är rejäla, trycken av hög kvalité och lika så manualerna. I lådan hittar du två tydliga och välskrivna manualhäften; “Learn to play” och “Rules reference” samma upplägg som i alla moderna Fantasy Flight-spel.

Spelar ni detta för första gången, läs helst manualen i förväg. Det är tät och ganska mycket text jämfört med deras andra LCG-spel (Arkham Horror och Marvel Champions). Ett plus är att manualen är kristallklar och tydlig. Det märks att de har förbättrat även denna trots att det i grund och botten är exakt samma spel som första utgåvan.

Är du ett fan av fantasy och/eller Tolkien är det här ett spel för dig. Lord of the rings the card game är ett trevligt berättelsespel där Tolkiens värld står i centrum där ni vinner eller förlorar tillsammans.
 

The Lord of the Rings: The Card Game – Reviderad grundbox (2022)
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
87
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x