UFO: Extraterrestrials

Nyförpackad nostalgi. Det är vad man skulle kunna kalla denna remake av UFO: Enemy Unknown från 1993 (även känt som X-Com).

För egentligen är det exakt samma spel. Samma spelupplägg, samma turordningsbaserade strategi i isometriskt perspektiv (sett snett ovanifrån utan något tre dimensionellt djup). Precis som det var med de flesta spel som släpptes under 90-talet. Du försöker återigen försvara jorden mot diverse yttre hot. Tillsammans med en strategisk fas, där du bygger radarstationer, farkoster, forskar och dissekerar rymdvarelser, så får du då och då även gå ut på uppdrag panga livs levande rymdisar ur kraschlandade UFO:n. Precis som det var i första UFO-spelet. Det ger mig en konstig känsla av att ingenting har hänt under de 14 år som gått.

Tyvärr kan jag inte säga detsamma om grafiken, för den har faktiskt blivit sämre. Det tjeckiska designteamet som polerat om 90-talsklassikern måste ha anlitat vindögda och totalt talanglösa grafiker.

ufoexterrestrials_3Egentligen är det hemskt tragiskt. Det känns lite som om man dammat av en gammal välkänd svartvit filmklassiker och bestämt sig för att skjuta om allt till HD-upplösning med hjälp av statister från första bästa fritidsgård.

Som tur är håller spelkonceptet än idag. Även om man inte kan skaka av sig den gnagande frågeställningen huruvida det verkligen inte gått att förbättra något alls i spelformeln. Hur bra hade spelet egentligen kunnat bli med en gnutta mer nytänk, vilja och större budget?

 

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
41
Försämrat?
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x