Crysis

Här har ni ett riktigt skrytspel lagom till julklapparna.

Spelteknik som till och med får den mest inbitne att häpna. Det blir inte bättre än så här i år och det kanske är därför som skaparna förlagt handlingen till år 2020. Eller handling? Tja, den blir aldrig tyngre än en bättre Schwarzeneggerrulle, men det är ändå en Arnold i högform.

Någonting är lurt i Nordkorea och du har skickats ner för att undersöka allt tillsammans med en handfull amerikanska specialstyrkekollegor i superdräkter. Dräkter som är lite av en våt dröm för krigsfanatiker. Den ger spelaren möjlighet att skifta mellan fyra olika lägen som ger extra pansar, styrka, snabbhet eller tillfällig osynlighet. Något som ger en kul krydda till pangandet och pansarläget välkomnas extra varmt som omväxling från första förbandsjagandet i många andra spel.

Har ni spelat föregångaren Far Cry, så känner ni igen den tropiska djungelmiljön, även om vi denna gången är på Koreansk mark. Liksom Far Cry var på sin tid, så levererar Crytek på nytt bländande grafik kombinerat med intelligenta fiender. Fiender som faktiskt tänker till och koordinerar sina insatser istället för att bara rusa rakt i nävarna på dig.

Den tunnare handlingen suger ändå tag och underhåller väl i enspelarkampanjen. Flerspelarläget bjuder både på klassisk automatch samt ett lite mer raffinerat lagspel om baser med olika delmål. Bra underhållning även efter spelkampanjen.

Den nya spelmotorn i Crysis slår alla andra spel på fingrarna. Du har tät vegetation som reagerar och böjs undan när du går omkring. Träd och grenar som kan förstöras dynamiskt beroende på var man siktar. Ett djurliv av fåglar, krabbor, fiskar och boskap och mycket annat. Allt bländande vackert i senaste DirectX10, förutsatt att ni har Windows Vista och dator som pallar trycket.

Svaret är ja. Crysis är knappast skonsamt mot äldre datorer. Du behöver de senaste dyrgriparna för att utnyttja spelet till max. Att lansera Crysis till spelkonsollerna har skaparna bara skrattat åt. Inte ens Playstation 3 klarar minimikravet och det vill inte säga lite.

Behöver du ett nytt spel till jul för att pressa din nya dator, så har du därför hittat rätt. Alla andra har äntligen en anledning att uppgradera.

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
92
Skrytspel
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x