Recension: The Wolf among Us – Digital deckare

Stil
90
Innehåll
85
Känsla
65
Variation
80
Läsarbetyg1 Rösta
80
80
Gripande

Låt mig börja med att säga att det här spelet inte är ett spel för barn, förutom grafiskt våld och ett väldigt grovt språk tar spelet upp teman som kan vara svåra för barn att för stå och som de kan uppleva som skrämmande.

The Wolf amoung us är ett episodiskt äventyrsspel producerat av TellTale Games som går att spela på i stort sett alla plattformar för digital underhållning.  Då mycket av spelets behållning kommer från historien som berättas i det så kommer jag inte att prata så mycket om den. Det är upp till er att själva utforska vilka val ni kommer att göra och vilka konsekvenser det får.

Som sagt är spelet producerat av TellTale games, en utvecklarstudio känd för att väldigt elegant skapat ett spel i The Walking Dead-universumet som inte bara behöll känslan från originalet utan också drog sitt eget strå till stacken. Just att ta etablerade serier och utveckla spel som snirklar in och ut ur originalet har blivit lite av TellTales signum. Detta är sant för The Wolf amoung us också även om källmaterialet antagligen är mindre känt. The Wolf amoung us är baserat på en serietidning skriven av Bill Willingham som heter Fables, Spelet fungerar som en officiell förlängning av serier-tidningen och berättar lite om vad som leder upp till händelserna i tidningen. På så sätt är inte heller någon förkunskap om serien ett krav.

Själva historien är ett detektiv-äventyr där man spelar som Bigby Wolf, sheriff i en stad där sagofigurer lever mitt ibland oss, eller ja… I sitt eget kvarter gömt från vanliga ögon med hjälp av magi. Spelet har sina rötter i klicka-peka spel som Monkey Island och Quest-serierna. Du har också ett system där du har begränsad kontroll över vad din karaktär säger och det är i stor del här som spelets styrka ligger. Att ha möjlighet att välja sin egen väg och se hur olika val påverkar historien. Detta ger också en möjlighet att spela om spelet och utforska hur olika val spelar ut.

Grafisk sett har TellTale jobbat hårt för att skapa en känsla av att du ser en serietidning i 3D. Detta fungerar bra ibland men leder till lite underliga grafikbuggar ibland. Det går dock inte att komma ifrån att spelet har en väldigt slående stil och en som jag uppskattar.

Avslutningsvis vill jag säga att jag varmt rekommenderar detta spel till den som vill ha en bra historia med vissa spel element i sig. Luta dig tillbaka och njut av en mörk och underhållande historia med mer än ett par vändningar och oväntade svängar.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x