En förtitt av: American Truck Simulator

För två år sedan köpte jag Euro Truck Simulator 2Steam summer sale. Jag har aldrig ångrat mig. Jag har köpt till alla expansioner, senast Scandinavia. Jag drömmer om att köpa några skärmar till, en professionell ratt och en massa knappar och inreda en garderob till min egna lilla lastbil. Så när jag fick erbjudandet om att testa American Truck Simulator slog jag till direkt.

På det stora hela är det exakt samma spel/simulator. Och precis som ETS2 är inte hela kartan med från början. Nu finns bara California och Nevada med men Arizona är på gång och kommer att vara gratis för alla med spelet. Resten av USA kommer bit efter bit, och kommer att kosta pengar likt Going East! och Scandinavia till ETS2.

Inte heller gällande grafikmotorn kan jag se att det har hänt så mycket jämfört med ETS2: Scandinavia. Några extra menyval men annars precis som innan. Det är samma tutorial där man börjar med att köra någon annans lastbil med last innan banken hör av sig och säger att du kan få låna pengar till din första lastbil och börja tjäna pengar med egen utrustning.

Det finns inte mycket att köpa i början. Just nu har spelet två lastbilar nämligen Kenworth T 680 och Peterbilt 579. Precis som i ETS2 har lastbilstillverkarna inte riktigt fattat hur häftigt detta spel men förhandlingar pågår och det kommer fler lastbilar. Själv kör jag runt i en Peterbilt 579 och längtar efter en Volvo. Men jag håller tummarna.

Skillnader jag kan upptäcka mellan ETS2 och ATS är att diesel och vakenhet tar slut mycket snabbare. Om det är för att kartan är mera komprimerad och avstånden större vet jag inte, men det känns lite snopet att behöva tanka och sova mellan nästan varje körning istället för att bara hitta en ny last att köra vidare med. Kartan är som sagt liten, men de nya landskapen är välgjorda och när jag åker genom San Francisco eller Los Angeles känner jag igen landmärken från alla amerikanska filmer och tv-serier jag sett.

Jag kommer att skriva en lite mera utförligare recension av ATS vid ett senare tillfälle. Men mitt korta omdöme här och nu är att om du gillar ETS2 eller lastbilar så finns det ingen anledning att välja bort American Truck Simulator. Det är ambitiöst, och inte allt finns med från start, men jag tror inte att vi behöver oroa oss. Vi kan lita på SCS Software.

 

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Olav

Hej.Jag är lastbilsfreak,Och kör mycket på datorn.Men jag har ett problem med
American Truck Simulator.Pedalerna är om vända?? Har kollat allt som jag kan komma på-
Men det fungerar icke.Nu kör jag med Sekventils växellåda.Hur gör jag för att det skal fungera?Euro Truck är inga problem.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x