Foto: Tomas Widdesgärd

Exploding Kittens – ingen kattastrof

Föreställ dig att du spelar rysk roulett, men istället för en laddad pistol så är det explosiva kattungar. Om du lyckats vira din hjärna kring det konceptet är du antagligen på god väg att uppskatta Exploding Kittens.

I sin kärna är spelet ett enkelt spel där det gäller att inte vara den som får tidigare nämnda katter att explodera. Med hjälp av den kortlek som kommer med spelet och ett par vänner drar du kort tills det att någon drar en kattkrevad. Nu vore det så klart allt för lätt om det bara var en fråga om att dra kort Det här är inte ”Win Lose Banana” trots allt. Till din hjälp för att undvika en päls brisad finns det olika effekt kort som hjälper dig som spelare genom att kika på vilka kort som kommer i leken, tvinga din motståndare att dra fler kort och så vidare. Detta lyfter spelet från ett turbaserat spel till ett lite mer taktiskt spel. Att psyka sin motståndare är minst lika kul som att undvika att spränga en Felis Catus. Själva korten i sig har ofta en mörk humor och en enkel men slagfärdig design som dock ibland lutar lite väl tungt på hur meme:s är designade. Vissa skämt är roliga medans vissa skjuter över målet i min mening. Detta kan vara avgörande när allt du har att göra förutom att dra kort är att göra dramatiska uppläsningar av sagda kort när du spelar dom.

Spelet kom till genom en väldigt framgångsrik Kickstarter-kampanj och är självutgivet av Elan Lee, Matthew Inman och Shane Small (mer kända från den tecknade serien The Oatmeal) för att inte tala om den cirka 219.000 personer som gav pengar till utvecklingen av spelet via Kickstarter.Exploding Kittens är ett snabbt och relativt avslappnat spel som bäst spelas mellan vänner som inte är allt för tävlingsinriktade då mycket av spelet går ut på att jävlas med dina motspelare till din egen fördel. Det går snabbt att spela och den kompakta formen av en liten kortlek gör det till ett bra spel att ha med på resan. Det är dessutom lätt att spela med personer som inte kan läsa engelska då korten har en tydlig och enkel design där varje typ av kort är färgkodad och har en egen symbol. På så sätt går det lätt att få en överblick även i de mest hektiska spelpass

Exploding Kittens
Utseende
60
Personlighet
70
Hjärna
60
Finess
80
Läsarbetyg8 Betygsätt
49
Positivt
Snabbt att spela
Lätt att lära
Negativt
Kan bli repetativt
68
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x