Klurigt men lite långdraget Mysteriespel med LasseMajas Detektivbyrå

Spelkults barnpatrull har tagit sig an LasseMajas Detektivbyrå – Mysteriespelet.

Mysteriespelet är familjespel från 8 år för 2-4 spelare med en uppskattad speltid om 30 minuter. Spelet är uppdelat i två delar. Den första delen kallas den “snabba” och påminner mycket om Spot-It (som vi tidigare recenserat under den svenska variant Dobble), där spelarna tävlar om att först matcha bilder. I den andra “långsamma” delen använder man de vunna spelkorten för att sedan matcha mysteriebrickor med de bilder som återfinns på spelkorten samt en gimmick i form ett pappförstoringsglas med ett rödfilter för att läsa namnen på baksidan av spelkorten.

I vårt fall blev den “snabba” omgången alltid långsammare än den senare och det hjälpte inte att det ofta blev för trångt för att hitta och identifiera de små bilderna på spelplanen. Vi tror att man därför kan säkerligen kan få ett rappare spel med färre spelare än fyra.

Det är viktigt att betona att Mysteriespelet egentligen är tänkt från åtta år och uppåt. Inga av våra barn hade ännu fyllt åtta (den äldsta fyller om en vecka), vilket också märktes på den senare delen, men detta avhjälptes enkelt genom att en vuxen hjälpte till att läsa. Det kunde ändå vara hyggligt svårt att läsa namnen även för vuxna stundtals. Dels på grund av det kringliga typsnittet de valt och dels på grund av att det flimsiga plastfiltret var rätt grumligt och ännu svårare att läsa så fort man inte hade direkt belysning genom filtret.

Barnen tyckte ändå det var ett roligt spel, om än långdraget och lätt frustrerande emellanåt.

LasseMaja Mysteriespelet
Läsarbetyg2 Betygsätt
Positivt
Klurigt
Rolig gimmick
Negativt
Lite enformigt och långdraget
Kräver läskunskaper
3
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x