Kunglig Kollision med Clash Royale

Supercell har släppt en fristående utveckling av det omåttligt populära Clash of Clans som mobilspel.

Clash Royale är ett enkelt och roligt spel att spela, med tillräckligt inslag av “snabbt att lära/svårt att bemästra”. Spelet bygger på att du använder kort för att förstöra dina fienders tre torn – två Crown Towers och det viktigaste tornet – kungen. Att förstöra de viktigaste tornet är lika med en automatisk vinst. Hur du kombinerar dina kort och när du använder dem för anfall, försvar och kontring bygger din seger. 

Precis som i Clash of Clans kan dina enheter inte styras när de är i strid, så strider tenderar att fokusera på att förstöra Crown Towers innan kungen attackeras. Du får kort av kistor du kan öppna efter vinster och andra bravader som ska utföras. Ju fler kronor du tjänar, desto fler kistor kan du öppna och bättre kort kan du få.

Det märks att det nyligen är släppt. Korten är inte helt balanserade. Dock är det trots detta förvånansvärt bugg-fritt och välprogrammerat. Grafiken är definitivt en höjdare. Sött och gulligt och välgjort. Ljudet är dock tråkigt och enformigt. Många av figurerna känns igen från dess moder Clash of Clans.

På det hela taget är det ett spel som kommer att få många copycats som försöker rida på vågen, vilket kan vara förlåtligt då detta är ett riktigt bra spel, särskilt för att vara ett renodlat mobilspel. Men en viktig fråga blir hur de ska hantera uppdatering och utveckling. Som det är nu är det allt för stort focus på “Pay to Win”. Det lär ta dig år av spelande var dag för att nå någons högre nivå med dagens system.

Supercell har här varit snubblande nära att lyckats skapa en hybrid av kortspel, strategispel och MOBA.
Det får mig att fundera lite på om de inte har sneglar på spel som Hearthstone eller kanske Magic the Gathering. Faktiskt så mycket att jag åter väcker tanken att ta fram några fysiska lekar.

Så mobilen får faktiskt vänta och några gamla kort får komma ur lådorna.

Clash Royale
Grafik
90
Utmaning
70
Spelbarhet
80
Ljud
50
Läsarbetyg12 Betygsätt
78
Spela för
Vackert
Enkelt
Strategi
Smolket i bägaren
Kan bli enahanda
för mycket focus på köp dig upp
100
Vackert P2W
Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Jägarn

Gå med i våran klan TeaRoyale om du är seriös spelare. Klan krig varje dag och 2400 trophies minimum.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x