Minirecension: Hotel Gigant 1&2

Det finns få saker som är så basala som viljan att vara en god värd för sina gäster. Behärskar man detta ligger inte tanken långt borta att “detta skulle man ju kunna försörja sig på”

I Hotel Gigant får du möjligheten att testa detta i en ganska kreativ miljö. Du får tillgång till hotellbyggnader i korta uppdrag eller i kampanjer, vilka du fyller med hotellrum av alla de slag. Komplettera dessa med de faciliteter som krävs för att din hotellrörelse ska attrahera gäster. För vem bor på ett hotell utan restaurang? Och visst är det ett plus att det finns en SPA-avdelning?!!

Det första spelet i Hotel Gigant serien är ganska enkelt. Du bygger det du ska och det fungerar ganska felfritt. Inte världens mest intuitiva gränssnitt, men å andra sidan speglar det lite hur en affärsrörelse funkar, med bokslut, skräddarsydda gästpaket o.s.v. Lite småbuggar får man leva med, men det är charmigt, den lilla tid det varar. För snart blir det ganska repetitivt. Man får bara ut så och så mycket ur en stads olika tomter.

I andra spelet har man dock utökat detta något. Du har lite mer städer att etablera dig i och utmaningarna är snäppet större. Likaså detaljrikedomen, välj bland ett hundratal rätter som ska serveras i köket, fler möbler och förutom snäppet mer intuitiva menyer och funktioner, även lite smartare anställda/gäster. Lite roligt är det när detaljerna närmar sig den klassiska Sims-serien, vilket innebär att du kan titta närmre när gästerna b.l.a spelar biljard o.s.v.

Men frågan är om det räcker för att kalla sig en uppföljare? Jag skulle inte svära på det, men jag kan nästa sätta en femtilapp på att uppföljaren har exakt samma spelmotor som ettan. Även om uppföljaren har massor av mer valmöjligheter som ökar spelglädjen så är funktionerna till 85% desamma. I slutändan skulle jag hänvisa till prisskillnaden i vilket du väljer att köpa, för köpas bör det, med tanke på att det är en förbannat väl fungerande, inte sådär så man skrattar ihjäl sig alltså, utan en väl fungerande hotellsimulator!

Grafik/Musik
60
AI
80
Realism
80
Spelglädje
75
Utmaning
65
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Bra
Relevanta funktioner
Realistisk AI
Lagom svårt
Mindre bra
Repetitiv objektutplacering
Förutsägbart
72
Hemtrevligt
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x