Minirecension: Pocket Planes

En semesterflirt i skyn

Jag brukar inte vara nämnvärt imponerad av enkla spel som av det slag man enbart spelar på telefonen eller på sociala medier, men inser samtidigt att det kan finnas tillfällen då de kan fylla en funktion. Semestern är för min del en sådan. Jag såg en förfrågan i mitt sociala flöde om huruvida det fanns spel att slösa bort sin tid med under semestern, likt “Pocket Planes“?
Min semester var precis påbörjad så jag drog ner det… det var ju trots allt gratis.

Vi känner igen konceptet, “gratis med möjlighet att köpa sig fördelar i spelet”. Ibland blir man fast där, känner sig handikappad för att “alla andra” har fördelar genom sina feta plånböcker. Men inte med detta spel. Du kan lätt spela i din egen takt och vara nöjd med detta.

Konceptet är nämligen ganska enkelt. Du anlägger flygplatser av olika storlekar och skickar flygtransporter mellan dem. Flygplatserna är olika stora och flygplanen likaså, så det gäller att matcha dessa ekonomiskt, avståndsmässigt och innehållsmässigt. Du kan iofs bara tranportera passagerare eller gods för att samla grundvalutan i form av mynt, men ibland dyker det upp passagerare eller last av särskilt intresse som du kan tjäna särskilda sedlar ifrån. Denna valuta, används för att köpa flygplan eller samla flygplansdelar och sätta ihop till billigare flygplan. Du kan även tjäna mynt eller sedlar genom att hjärndött sitta och titta på flygen när de far fram över en tråkig bakgrund.

Det här sammanfattar ganska mycket hela spelet. Visst, man kan teama upp och utmana vänner och bekanta, uppnå nivåer av olika meningslösa slag. Ändå finns det något grundläggande med Pocket Planes. Du drivs av att utöka dina rutter, pilla med dina flygplan och planera de mest kostnadseffektiva rutterna över hela världen och till skillnad från många andra liknande spel så känner du aldrig att du BARA MÅSTE kolla till dina linjer. Du kan spela hur intensivt som helst när du har tid, men du känner dig aldrig straffad när du inte gör det.

Det är befriande att kunna döda tid utan att känna pressen. Att känna att man faktiskt kan sluta precis när som helst… men ett tag till får nog det här spelet ligga kvar i telefonen. Jag har ju trots allt semester några veckor till!

[embedvideo id=”8ayl08tLmzo?list=UUn_yXS4N-B2zMBFBKi2bjEA” website=”youtube”]

Grafik
40
Ljud
30
Spelglädje
70
Utmaning
50
Realism
35
Stabilitet
70
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Du får vad du förväntar dig
Enkelt att lära sig
Enkelt att bemästra
Enkelt att tycka om
Förvänta dig att tröttna
Knappast någon utmaning
Var det inte mer?
Knappast någon långkörare
49
Engagerande tidsdödare
Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Johanna Embla Taller

Själv sitter jag med disco Zoo från samma företag, det har lite mer utmaning då det även finns lite pussel.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x