Stolthet och fördomar och MMORPG – EverJane

Jane_Austen_coloured_versionDet ska hållas bal och självklart ska alla damer och herrar samlas.  Vem flirtar med vem? Vem kommer skvallra mest? Kommer alla damer få sina danskort fyllda? Kommer alla att klä sig propert och enligt senaste mode? Fram till balen kommer det finnas gott om nöjen att utföra. Herrarna kan gå på jakt medan damerna spelar piano och broderar.

EverJane är ett MMORPG med fokus på rollspel. Det utspelar sig under början av 1800-talet, under samma era som Jane Austens böcker.  I stället för att ha poäng i olika fysika attribut som kan användas i strid som i de flesta MMORPG kommer det här spelet att ha poäng i olika sociala och mentala färdigheter.

Det kommer finnas minispel där ens avatar kan dansa, föra samtal med ordlekar och pussel, men här kommer även de saker som kräver fingerfärdighet som broderi och piano att kunna spelas ut.

Det finns system för skvaller och rykten och spelarna kommer att bli meddelade om någon har pratat bakom ens rygg så att ryktet förändras.  Dessutom kommer spelare kunna bilda familjer för att få spel med systrar och föräldrar precis som i böckerna.

Jag tror att det här kan bli ett intressant spel och det har nyligen fått tillräckligt med backers för att gå igenom. Men det går såklart fortfarande att hjälpa till att kickstarta spelet några dagar till.

Jag vet inte hur bra ett spel faktiskt kan simulera människors spel med ryckte, skvaller och vänskap. Dock underlättar det nog att de är spelare bakom och inte en dator som sköter intrigerna. I nuläget är det inte direkt vackert rent grafiskt, förhoppningsvis kommer detta ändras i och med att spelet faktiskt blir av, det som finns är ju bara en prototyp.

men det är en frisk fläkt i en bransch som annars så ofta handlar om våld att få se något som faller inom en helt annan kategori. Precis som filmer och har sina kostymdraman är det kanske dags att även de digitala spelen får sina.

Road

Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Lena

Ett spel som kommer att glömmas snabbt, det finns gott om liknande spel och världar även om Austen settingen är ny.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x