The Extraordinarily Horrible Children of Raven’s Hollow

Något med barnen i Raven´s Hollow är inte som det ska. De är ständig död omkring dem. Kanske är det ondska, kanske är det otur, kanske en förbannelse.  Det är en liten stad, i en gotisk miljö. Snirkliga gallergrindar, gamla kyrkoruiner uppe på en kulle och ständigt dessa korpar som tycks iaktta och lägga sig i allt som människorna gör.

The Extraordinarily Horrible Children of Raven’s Hollow är ett litet samberättarrollspel skapat av Jesse Burneko som skriver bloggen Play Passionately där spelet går att finna gratis.

Spelarna tar på sig rollen som barn som försöker lura de andra barnen att antingen skada sig själva eller de vuxna i staden. Det är inspirerat av Edward Gorys  The Gashlycrumb Tinies  och Roman Dirges Lenore, the cute little dead girl.  På många sätt så påminner spelet om kortspelet Gloom

Det är ett utmärkt partyrollspel eller att ha med vid konvent och liknande och är dessutom spelledarlöst. Spelarna kan vara antingen den aktive spelaren eller en bully player. Den aktiva beskriver vad hen gör och var hen befinner sig innan nästa person kommer in i bilden. Denna ska övertala den aktiva att på ett eller annat sätt sätta sig själv eller en vuxen i en farlig situation.

Alla har i början tre tärningar och dessutom finns det mitt på borde tre tärningar som symboliserar de vuxna i staden och en som symboliserar korparna. Tärningar kan läggas till i det egna slaget, men då förlorar men egna, och i bland slås spelarens tärningar mot de vuxnas. Misslyckas slaget så där barnet och spelaren får i stället ta över rollen som korparna och beskriva vad dessa gö. Så här fortsätter det till bara ett barn är kvar i livet, och då kommer staden märka att något är fel (om inte alla vuxna är döda) och det blir ett slutspel där barnet antingen straffas eller kommer undan.

Spelet har inte speltestats ordentligt.  Jag föreslår att en liten extra regel läggs in så att ingen behöver dö första rundan. Jag gjorde nämligen det och det var synd på min roll som bara fick vara med en gång. Dessutom kan systemet för vem som är bully behöva ses över.

The Extraordinarily Horrible Children of Raven’s Hollow är väldigt roligt för den med rätt sorts humor. Vi skrattade väldigt mycket när vi spelade det och det kom en hel makabra idéer. Det tar inte mer än några timmar att spela och kan lika gärna tas fram som ett brädspel. Med tanke på att det dessutom är gratis så rekommenderar jag alla som gillar den här typen av humor att åtminstone ta sig en titt.

Humor
90
Återspelbarhet
80
System
50
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
73
Onda barn
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x