Även Super Smash Bros skakas av hundratals vittnesmål om övergrepp

Allt började med en längre tweet med ett vittnesmål om grooming mellan den då 14 år gamla spelaren Puppeh och en 24 årig spelare som groomat honom till sex mellan spelturneringarna.

Detta var sedan gnistan som drog igång en lång rad bekännelser från spelcommunitynReddit.

Närmare två hundra vittnesmål om grooming, pedofili, våldtäkter och oönskade sexuella inviter har sammanställts om mer eller mindre kända spelare i Super Smash Bros-communityn.

Spelkult väljer att inte återberätta anklagelserna, då de i de flesta fall ännu bara är anklagelser även om vissa spelare själva trätt fram och erkänt övergrepp.

Nu är det viktigt att påvisa att detta inte är unikt för just Super Smash Bros.

De är bara ännu en spelcommunity som nu påbörjat den långa och jobbiga processen med att synliggöra osunt beteende inom spelkulturen, vilket visar att spelare tyvärr är som samhället i stort. Varken bättre eller sämre och att vi på Spelkult här vill understryka vikten av att föräldrar följer, deltar och är insatta i sina barns spel- och internetvanor. Detta oavsett om det då är ett väldigt gulligt och till synes harmlöst spel som Super Smash Bros, så är det ändå främmande människor involverade på andra sidan skärmen.

Om du själv behöver hjälp och inte känner att du kan prata med dina föräldrar, så ring Bris på 116 11. Du kan också ringa ECPAT:s stödlinje på 020 – 112 100 för barn och unga som utsatts för sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL, eller läsa Rädda Barnens guide för hur du kan komma i kontakt med andra som kan hjälpa dig, som BUP, Socialtjänsten och Ungdomsmottagningen.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x