Digitala Elder Sign – Vansinnessvårt men underhållande

Elder sign: Omens

Den digitala utgåvan av brädspelet

Någonting hemskt håller på att vakna på museet. Något uråldrigt och fruktansvärt. Men legenden säger att något kan stoppa det onda, de äldres sigill och nu gäller det att hitta tillräckligt många för att stoppa ondskan.

Elder Sign gör sig ypperlig som mobilspel. Fyra karaktärer samarbetar mot spelet i syfte att stoppa de äldre gudarna från att vakna. Antingen kan man spela själv och styra alla karaktärer, eller skicka enheten det spelas på mellan varandra.  

Ljudbilden höjer spelupplevelsen. Både berättarrösten i början, ljudeffekter och framförallt musiken gör spelet till en trevlig upplevelse.

Spelet är oförlåtande svårt och kan bli frustrerande då det inte handlar om skicklighet utan om tur och till viss del vilka äventyrare som väljs. Det går att välja svårighetsgrad beroende på vilken gud som möts. Vilket gör att det inte behöver kännas som om världen går under varje gång. 

Jämfört med den fysiska utgåvan är det enklare att komma i håg alla småsaker som förändras under spelets gång. Jag föredrar den här versionen då det är lättare att direkt komma in i spelet. Det enda jag saknar är att rulla fysiska tärningar.

Expansionerna tillför olika mycket, men alla har nya gudar och äventyrare. Jag har provat The Trail of Ithaqua vilket även ger en ny karta, historia och nya spelmoment. Det ger ännu mer omspelningsvärde till ett spel som redan är trevligt att plocka upp lite då och då.

Grafik
85
Ljud
90
Omspelbarhet
70
Kontroller
75
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
80
Elder Sign
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x