Tre år med Spelkult

Hipp, hipp, hurra för Spelkult!

I dag fyller sajten tre år. Det är tre år av totalt över 740 artiklar och 90 videoklipp. Spelkult har slagits för en mer inkluderande spelkultur. Givit skribenter och reportrar en arena för att belysa och diskutera spelkulturen. Att ta spelkulturen på allvar som vilken annan kulturyttring som helst.

Och debatter har det blivit, som rent av översatts och väckt diskussioner även utomlands.

Vi tänker inte minst på Vittnesmål och Efterdyningar, Män som inte lyssnar, Manglig Gamer, Öppet brev till Gamereactor, Öppet brev till Spelbutiken, Brädspel förenar i flyktingkrisen, Inga rasister välkomna i Sverok, Öppet brev till Gomorron Sverige, E-porren hjälper inte e-sporten att mogna, Min kamp om rätten att spela, Skriet från spelbranschen – Crunch och Spelar det roll om spelare super?

Spelkult har blivit experter på barnspel, Spel förbereder dina barn för omvärlden, Lajvande barn, Bråkköping ett lajv på barnens villkor, Medeltid i Visby barnfamiljstyle samt en serie barnrecensioner.

Vi har även gett upphov till lite lättsammare artiklar som Total misär när dagspressen sammanfattar spelåret och vi fick hybris och utsåg Sveriges bästa spel – alla kategorier.

Men framför allt har vi förmedlat en stor mängd nyhetsartiklar och reportage. Genom vårt samarbete med Spelkalendern, så finner ni också en evenemangslista över Sveriges största spelhändelser.

Årens topplistor

Våra skribenter har recenserat en ofantlig mängd spel. Allt från elektroniskt till analogt, och vi har försökt sammanställa dessa recensioner i ett par topplistor nedanför.

Bästa dataspelen 2013

Bästa dataspelen 2014

Bästa dataspelen 2015

Bästa sällskapsspelen 2013

Bästa sällskapsspelen 2014

Bästa sällskapsspelen 2015

Bästa sällskapsspelen, all time high

Hur utvecklas Spelkult?

Det är här du kommer in. Skriv gärna i kommentarerna om vad som varit bra och vad som varit mindre bra.

Vad som ni vill se mer eller mindre av. Om ni har tips får ni hemskt gärna skicka dem via formuläret på kontaktsidan eller som meddelande på Facebook.

Vi funderar fortfarande på en smart förändring av vår Fredags-Quiz, så att quizen tilltalar fler deltagare utan att det för den sakens skull blir lotteri eller bedömningssport. Vi har ett par bra idéer, som behöver utvecklas och tar gärna emot fler.

Vad innebär spelkulturen för dig? Om du har en röst och åsikter vill vi gärna erbjuda dig en plats i vår redaktion.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x